sâmbătă, 22 septembrie 2012

Seara folk

              Biblioteca "General Nicolae Ciobanu" a fost alături de organizatorii serii folk prin punerea la dispoziţia acestora a videoproiectorului şi a ecranului de proiecţie, echipamente de care utilizatorii bibliotecii pot beneficia prin implementarea progamului "Biblionet - lumea în biblioteca mea".
              Seara a fost deosebit de plăcută, muzica folk atingând sufletele invitaţilor prin vocile deosebite şi acordurile chitarelor Anei Maria Ivan, Teodorei Istocescu, Mădălinei Coca, George Ivan şi Laurenţiu Nistor.
              Mulţumim doamnei Mihaela Stănilă pentru implicarea în organizarea evenimentului, gazdelor noastre, familia Cucu, artiştilor, domnului primar Toma Peştereanu şi participanţilor. Aşteptăm cu interes următoarea "Seară folk".












vineri, 21 septembrie 2012

Picătura de lectură... literatura pentru generaţia grăbită



                   Pentru mulţi tineri cititul nu mai este o ocupaţie la modă. Nu e "cool", pur şi simplu. Jocurile şi Internetul sunt mult mai interesante şi mai captivante pentru noile generaţii. Nu că jocurile şi Internetul servite moderat ar fi un lucru rău. Este însă un lucru rău să-ţi refuzi porţia de cultură, necitind.
                   
                   La vremuri noi, tehnologii noi sau, altfel spus, generaţiile noi au nevoie de atracţii noi. Au nevoie de forme care să readucă farmecul literaturii. 
                   
                   Dacă cititul clasic nu mai este apreciat, poate ascultatul este pe placul tinerilor care, chiar dacă au toate informaţiile de pe Internet la un click distanţă, trebuie să înţeleagă că niciun review despre iPhone nu le va oferi "hrana spirituală" pe care le-o poate oferi o carte bună. (http://www.go4it.ro/internet/carti-audio-gratuite-literatura-pentru-generatia-grabita-6752328/)

                   Pornind de la această realitate, dezvoltăm în cadrul bibliotecii un proiect nou, "Picătura de lectură...", proiect în cadrul căruia ne propunem să citim copiilor diverse cărţi care să îi captiveze şi să le deschidă apetitul pentru lectură.
                  
                   Pentru început, vă invităm să ascultaţi povestea Prinţului Lalea, în lectura autoarei, Ada Petre:  http://www.injoaca.ro/Audio/PL.mp3 .